حقوقی

3 طلاقه یعنی چی؟

حتما شما نیز تا به حال اصطلاح سه طلاقه کردن را شنیده‌اید، اما نمی‌دانید که دقیقا به چه معناست و در قوانین کشور ما 3 طلاقه یعنی چی؟ سه طلاقه کردن نوعی اصطلاح است که در طی آن مردی دو مرتبه همسر خود را طلاق داده و پس از طلاق مجددا با او ازدواج می‌کند، پس از طلاق سوم به اصطلاح سه طلاقه خواهد شد. در قوانین کشور ما پس از سه بار طلاق دادن، زن و شوهر به یکدیگر حرام می‌شوند و برای بازگشت مجدد آن‌ها به یکدیگر شرایطی وجود دارد. در این مقاله از اقشار به مفهوم سه طلاقه کردن و قوانین ایران راجع به آن می‌پردازیم؛ با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

سه طلاقه یعنی چی؟

یکی از روش‌های جدایی برای زن و شوهر است که فقط در ازدواج دائم ممکن است، سه طلاقه کردن می‌باشد. سه طلاقه کردن به معنی است که یک زوج که با یکدیگر ازدواج دائم کرده‌اند، برای بار اول از هم جدا شده و پس از خاتمه دوره عده زن، دوباره با یکدیگر ازدواج می‌کنند و این امر سه مرتبه تکرار می‌شود و برای دفعه سوم هم صیغه طلاق بین زوجین جاری می‌شود. البته در تعریف سه طلاقه کردن بین فقهای سنی و شیعه اختلاف عقیده وجود دارد و فقهای سنی باور دارند که  سه طلاقه کردن زن از سمت شوهرش با یک مرتبه ازدواج هم امکان‌پذیر است.

فرق طلاق با 3 طلاق چیست؟

پس از اینکه به سوال 3 طلاقه یعنی چی؟ پاسخ دادیم؛ به تفاوت‌های سه طلاقه کردن با طلاق عادی می‌پردازیم. از تفاوت‌های اصلی سه طلاقه کردن با طلاق معمولی این است که پس از طلاق سوم، با گذشت مدت زمان عده ازدواج آن مرد و زن باهم امکان‌پذیر نبوده و فقط زن و شوهر هنگامی پس از سه طلاقه کردن می‌توانند با یکدیگر دوباره ازدواج کنند که زن با یک مرد دیگر ازدواج کرده و سپس از او جدا شود و یا مرد فوت کند.

همچنین طلاق عادی فقط یک بار پس از ازدواج دائم بین زن و مرد صورت می‌گیرد ولی سه طلاقه کردن به معنی این است که زن و شوهر سه بار ازدواج کرده و سپس طلاق بگیرند.

فرق طلاق با 3 طلاق چیست؟

سه طلاقه در شیعه

طبق نظر عالمان شیعه سه طلاقه کردن زن فقط هنگامی قانونی است که مرد زن خود را طلاق داده، پس از پایان یافتن زمان عده، دوباره با او ازدواج کند و دوباره او را طلاق دهد. همچنین باز هم طلاق داده و پس از اتمام زمان عده دوباره با هم ازدواج کنند. پس از آن اگر مرد برای بار سوم زن خود را طلاق دهد، در این صورت گفته می‌شود که زن سه طلاقه است.

بنابراین طبق نظر فقهای شیعه مرد نمی‌تواند با تکرار کردن سه باره جمله‌ای با مضمون اینکه تو را طلاق دادم، سه مرتبه طلاق را جاری کند. اگر می‌خواهید از بهترین روش پرداخت مهریه اطلاع پیدا کنید، به صفحه چگونه مهریه را قسط بندی کنیم مراجعه کنید.

سه طلاقه در سنت

فقهای سنی معتقدند که سه طلاقه کردن با سه طلاقه کردن از نظر فقهای شیعه متفاوت است. سه طلاقه در سنت از طرف مرد در یک مرتبه هم می ‌تواند انجام شود. از نظر فقهای سنی برای سه طلاقه کردن اصلا نیاز به سه بار ازدواج کردن نیست. از نظر فقهای سنی شوهر می‌تواند در دفعه اول این جمله را بگوید که تو را سه طلاقه کردم.

تکلیف مهریه در سه طلاقه چیست؟

شاید بعد از اینکه متوجه شدید ۳ طلاقه یعنی چی؟ این سوال برای شما ایجاد شود که پرداخت مهریه در سه طلاقه کردن به چه صورت است. باید بدانید که مهریه برای سه طلاقه کردن تفاوت زیادی با یک و طلاق عادی ندارد. یعنی هر بار که مجددا  ازدواج صورت بگیرد، مهریه مجددا مشخص شده و پرداخت آن مربوط به همان ازدواج مربوط می‌شود. پس اگر مردی سه بار ازدواج کند، مهریه هم باید سه بار پرداخت شود.

مطلب مرتبط: نحوه اثبات رابطه نامشروع

ازدواج مجدد با سه طلاقه

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، پس از سه بار طلاق دادن، مرد و همسرش به یکدیگر حرام می‌شوند. در این صورت دیگر ازدواج مجدد برای این زن و شوهر امکان‌پذیر نیست، مگر با در نظر گرفتن شرایط خاصی طبق قانون می‌توان این کار را انجام داد. یکی از روش‌های ساده حل این معضل، محلل است.

استفاده از محلل به این معناست که زن پس از طلاق سوم، با مرد دیگری ازدواج کرده و سپس از این شوهر طلاق گرفته یا شوهر فوت کند. در این صورت شوهر اول دوباره می‌تواند با زن خود ازدواج کند.

ازدواج مجدد با سه طلاقه

شش طلاقه و 9 طلاقه

حتما با خود می‌گویید مگر ممکن است شخصی پس از سه بار طلاق دادن بخواهد باز هم با همان فرد ازدواج کند، اما باید بدانید در قوانین اصطلاح شش طلاقه کردن هم وجود دارد. احکام شش طلاقه شبیه به احکام سه طلاقه بوده و باید بعد از بار سوم به محلل در آید تا بعد از اینکه از شوهر دوم طلاق گرفت یا شوهر دوم فوت کرد، زن بتواند مجددا با همسر اول ازدواج کند.

باید بدانید برای ازدواج کردن و طلاق در ایران حدی در نظر گرفته شده که نه طلاقه نام‌ دارد. به این معنی که پس از نه بار ازدواج و طلاق گرفتن دیگر هیچ راه رجوعی برای زن و شوهر به یکدیگر وجود نخواهد داشت. چنان‌چه مردی همسر خود را نه طلاقه کند، دیگر تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند با او ازدواج کند و آن زن و مرد تا ابد بر یکدیگر حرام خواهند شد. اگر می‌خواهید بدانید که نحوه وصلت با اتباع خارجی از لحاظ قانونی چگونه است، به صفحه ازدواج با اتباع خارجی از نظر قانون مراجعه کنید.

جمع‌بندی 3 طلاقه

یکی از اصطلاحاتی که رایج است، اما ممکن است اطلاعات چندانی از آن نداشته باشید سه طلاقه کردن است. در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که ۳ طلاقه یعنی چی؟ و روش ازدواج مجدد پس از طلاق سوم را شرح دادیم. باید بدانید که سه طلاقه کردن با طلاق معمولی تفاوت زیادی دارد و شرط اساسی برای سه طلاقه در قوانین کشور ما، این است که سه مرتبه ازدواج دائم و سه مرتبه طلاق بین زن و مرد صورت بگیرد.

همچنین باید توجه کنید که تکلیف مهریه در سه طلاقه فرقی با ازدواج و طلاق عادی ندارد و برای هر بار ازدواج، مرد باید مهریه پرداخت کند. در صورتی که مرد و زن نه بار از یکدیگر جدا شوند، دیگر تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند به یکدیگر بازگردند و حرام ابدی خواهند شد. برای مطالعه سایر مقالات مرتبط با این موضوع، به دسته بندی حقوقی این مجله سایت مراجعه کنید.

شرایط ازدواج مجدد زن با همسر اول پس از طلاق سوم چیست؟

تنها در صورتی زن و مرد پس از سه طلاقه کردن می‌توانند مجددا با یکدیگر ازدواج کنند که زن با مرد دیگری ازدواج کرده و از او طلاق گرفته یا شوهر فوت کند. در این صورت مجددا می‌تواند با همسر اول خود ازدواج کند.

آیا عقد موقت هم شامل سه طلاقه می‌شود؟

خیر، برای سه طلاقه فقط باید ازدواج دائمی میان زن و مرد صورت گرفته باشد.

امتیاز بدهید
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا